10min
1u
1u10min
Ratatouille is een heerlijke zomerse stoofpot boordevol seizoensgroenten. Het is ook nog eens erg makkelijk om te maken. Zodra alles in de pan zit hoef je alleen nog maar af en toe te roeren en te wachten terwijl de smaken zich ontwikkelen.
Dit recept is een variant op de Franse klassieker, gebaseerd op de balkan ratatouille ↗️ van Balkan Lunchbox. De basis is wel hetzelfde, met tomaat, courgette en aubergine, maar dan met extra veel groenten en wat andere kruiden. Zo bevat deze vegan stoofpot ook wortel en paprika. Deze variant gaat niet goed samen met pasta - het blijft er niet aan kleven - maar is erg lekker in combinatie met rijst, polenta of brood. Het is prima van tevoren te maken. In de koelkast blijft het een paar dagen goed, in de vriezer ongeveer een maand.
Voor dit recept heb je een pan met deksel nodig.
voor 4 personen
Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur
Bak hierin de ui en de wortel tot de ui glazig is. De ui hoeft niet bruin te worden
Voeg de knoflook, het paprikapoeder, laurierblad en de tomaten toe en bak dit ongeveer 5 minuten. Roer het water erdoorheen, breng aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten pruttelen
Voeg de rest van de groenten en het peper en zout toe en roer goed. Draai het vuur tot laag en laat het met een deksel op de pan ongeveer 45 minuten pruttelen. Roer af en toe. Voeg wat extra water toe als het te droog wordt
Verwijder het laurierblaadje en breng verder op smaak met peper en zout. Serveer met verse basilicum