10min
1u
10min
Baba Ganoush is een heerlijk simpel bijgerecht dat als dip of spread gebruikt kan worden. Het heeft wel wat weg van hummus, al gebruik je aubergine in plaats van kikkererwten. Baba Ganoush kun je kant-en-klaar in de winkel kopen, maar die is vaak aangelengd met olie/en of water en zeker niet goedkoop. Terwijl zelf maken heel makkelijk is! Ottolenghi ↗️ heeft een heerlijke versie, maar het kan nog een stuk eenvoudiger. Je hebt maar 5 ingrediënten nodig om dit Libanese gerecht zelf te maken. Serveer het met wat groenten, op een cracker, of combineer het met gegrilde groenten op brood.
Je kunt de aubergine op verschillende manieren garen. Het makkelijkst is in de oven of airfryer ↗️, maar je kunt er ook voor kiezen om het op de bbq klaar te maken. Voor deze stap wordt wel wat geduld gevraagd, maar daar tegenover staat dat je er bijna geen werk aan hebt.
---
voor 4 personen
Begin met het klaarmaken van de aubergine. Verwarm de oven voor op 200°C. Prik de aubergine een aantal keer in met een vork, en laat deze ongeveer een uur garen in de voorverwarmde oven. Keer halverwege om. Dit gaat ook goed in de airfryer
Laat de aubergine afkoelen totdat hij handelbaar is. Snijd de schil open en schep het vruchtvlees in een ruime kom. Roer alvast een beetje door elkaar zodat het wat gladder wordt
Voeg de overige ingrediënten toe, en roer het goed door elkaar tot een redelijk gladde massa. Het is niet erg als er wat stukjes in zitten
Breng op smaak met zout en serveer met de granaatappelpitjes