10min
10min
20min
Aubergine is een heerlijk veelzijdige groente en op talloze manieren te bereiden. Aubergine is een heerlijk veelzijdige groente. Van ratatouille ↗️ tot Sichuan style aubergines ↗️, aubergine komt in verschillende goed tot z’n recht. Gelukkig maar, want het is erg gezond.
Dit recept heeft Japanse invloeden en combineert aubergine met miso. Dit maakt het niet alleen erg lekker, ook miso past heel goed in een verantwoord voedingspatroon.
Omdat dit bijgerecht heel snel klaar is, is het lekker om te serveren als bijgerecht bij een uitgebreidere maaltijd. Maar gewoon zo op een kom rijst smaakt het ook al prima.
Wil je de aubergine eens op een andere manier snijden? Probeer dan de rangiri ↗️ snijtechniek. Met deze snijtechniek kun je de aubergine in gelijkmatige stukken snijden. Doordat de gesneden stukken meer snijvlakken hebben kunnen ze extra goed alle smaak opnemen.
Meng de gember, water, mirin, sojasaus en miso tot een gladde saus
Verhit olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de aubergines samen met het zout tot de aubergine rondom bruin is. Roer regelmatig
Zet het vuur laag, voeg de saus toe en blijf goed roeren tot alle stukjes aubergine bedekt zijn. Deze stap gaat erg snel, dus let goed op
Garneer met de lente-ui en sesamzaad