5min
25min
30min
Naarmate het warmer wordt, komen er steeds minder vaak warme aardappelen op tafel en kies ik steeds vaker voor een aardappelsalade. Sommige salades bevatten alleen ontzettend veel mayonaise. Erg lekker, maar niet per se gezond en iets wat je elke dag wilt eten. Met dit recept kies ik voor een middenweg: er zit zeker wel wat mayonaise in, maar doordat het is aangelengd met water is het gerecht een stuk lichter dan andere aardappelsalades.
Het recept is geïnspireerd op een recept uit The Plantpower Way van Rich Roll ↗️. Dat is een ontzettend inspirerend boek met veel heerlijk gezonde vegan recepten, maar in de aardappelsalade gaat flink veel mayonaise. Voor dit recept heb ik dat aangepast, maar mocht je zin hebben in zo'n lekkere volle aardappelsalade: voeg dan zeker meer mayonaise toe en laat eventueel het water achterwege.
voor 4 personen
Kook de aardappelen in gezouten water gaar, maar niet té gaar. Ze zijn klaar als je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken, zonder dat ze uit elkaar vallen
Meng in een grote kom de plantaardige mayonaise met de mosterd, olijfolie en het water. Breng op smaak met peper en zout
Laat de gekookte aardappelen uitlekken, en haal eventueel de schil eraf. Snijd ze in blokjes van ca. 2 cm. Dit komt niet zo nauw. Voeg de aardappelblokjes toe aan de kom met de saus, en roer de saus van onderaf door de aardappels heen
Roer vervolgens de olijven, kappertjes en dille er voorzichtig doorheen. Garneer met wat extra dille en de pompoenpitjes